YLI 60 VUOTTA LÄHIMMÄISENRAKKAUTTA

Taas on käsillä se hetki, jolloin seurakuntien kaikkien työalojen työntekijöiden sekä lukuisten vapaaehtoisten elämässä alkaa Yhteisvastuun aika.  Meillä Luvialla Yhteisvastuu näkyy ja kuuluu helmikuun kirkkokonserttina, kirkkokahvina sekä kolehteina, maaliskuun lipaskeräyksinä ja huhtikuun toritapahtumana. Lisäksi seurakuntamme diakoniatyön tilaisuuksissa vapaaehtoinen kahviraha kohdistetaan Yhteisvastuun hyväksi.

Tänä vuonna Yhteisvastuun kotimaan keräyskohteena ovat syrjäytymisvaarassa sekä vähävaraisissa perheissä olevat nuoret. Heitä yritetään saada partiotoiminnan piiriin, jossa heidän elämänhallintataitojaan ja osallisuuttaan tuetaan ja kehitetään.  Keräysvaroilla tuetaan myös Sisupartiotoimintaa, jossa mukana olevat nuoret ovat enimmäkseen kehitys-, liikunta sekä aistivammaisia nuoria. (Yhteisvastuu, materiaalit seurakunnille i.a.)

Yhteisvastuun ulkomaan keräyskohteena on Uganda, jossa yhteisvastuuvaroin tuetaan nuorten ammattikoulutusta sekä toimeentuloa. Rwamwanjan pakolaisleirille, joka sijaitsee Länsi-Ugandassa, rakennetaan ammattikoulu, johon opiskelijoiksi otetaan kaikkien heikommassa asemassa olevia pakolais- ja ugandalaisnuoria. (Yhteisvastuu, materiaalit seurakunnille i.a.)

Ensimmäinen Yhteisvastuukeräys toteutettiin sodan jälkeisessä Suomessa vuonna 1950, jolloin sodan ja pahojen hallavuosien jälkeen työttömyyden ahdistamassa Itä- ja Pohjois-Suomessa lapset olivat sairaita ja aliravittuja. Kaikki seurakunnat osallistuivat Yhteisvastuu-talkoisiin ja nälkäänäkeville lapsiperheille saatiin kerättyä 60 miljoonaa tuonaikaista markkaa. Vuonna 1963 keräysvaroja alettiin kohdentaa myös ulkomaan kohteisiin, ensimmäisenä keräyskohteena oli Ambo-Kavangon kirkko Namibiassa. (Yhteisvastuu, materiaalit seurakunnille i.a.)

Tästä ja tulevasta Kirkkoviestistä voit tarkistaa Luvian seurakunnan Yhteisvastuutapahtumien tiedot ja ajankohdat tarkemmin.  Seuraa ilmoittelua myös SK:n menoinfopalstalla, Luvian seurakunnan kotisivuilla sekä ihan perinteisillä ilmoitustauluilla.

Saat kotiisi myös pankkisiirtolomakkeen, jos haluat antaa lahjasi suoraan Yhteisvastuulle. Viitenumero, joka laskussa on, ohjaa lahjoituksen Luvian seurakunnan kautta keräykseen.

Herran ristin kantajiksi
meidät kaikki kastettiin,
lähimmäisten auttajiksi
arkipäivän askeliin.
Virsi: 442; 1. säk.

Hyvä Jumala Yhteisvastuukeräystä Suojelkoon!

Virpi Rönkkömäki-Mäntynen, diakoni