Uuden alku

Lapsena vielä enemmän kuin odotin koulun loppumista keväisin, odotin koulun alkamista syksyllä. Syytkin olivat minulle selkeät. Vaikka kesällä oli enemmän vapautta, niin syksyssä ja koulun alkamisessa oli kaksi asiaa, jotka tekivät siitä odottamisen arvoisen. Syksyisin oli aika oppia uusia mielenkiintoisia asioita. Toinen tärkeä asia olivat koulukaverit, joihin en kesäloman aikana ollut törmännyt. Ja tietenkin aina koulun alkaessa oli myös mahdollista saada uusia ystäviä, joita en ollut vielä tavannut. Tuntui kuin elämä oli taas jollain tapaa alkanut uudestaan.

Ihmisen tunne-elämä ei juuri muutu iän karttuessa, mitä nyt vähän tasaantuu. Samanlaista intoa ja uteliaisuutta kuin koululaisena olen tuntenut tänä syksynä, kun olen aloittanut Luvian kirkkoherrana. Paljon uutta opittavaa tulee eteen jokainen päivä. Monet asiat, joita olen vain aikaisemmin seurannut sivusta, ovatkin nyt omissa käsissäni ja oman aloitteellisuuteni varassa. Uusia ovat myös monet ihmiset työyhteisössä ja seurakunnassa. Uudet haasteet kertovat minulle sen, etten suinkaan ole valmis täällä maailmassa, enkä koskaan tulekaan täysin valmiiksi. Uudet ihmiset kertovat minulle, etten ole täällä haasteiden kanssa yksin. Elämä on annettu meille uuden oppimista varten yhdessä. Uudet alut antavat meille uusia näkökulmia rikkaudeksi elämää varten.

Uuden alun antoi myös Jeesus niille ihmisille, joita hän kutsui opetuslapsikseen. Heidät kutsuttiin arkisen työnsä keskeltä Jumalan valtakunnan työhön. Tällä tiellä he saivat oppia paljon Jumalasta ja hänen totuudestaan. He oppivat tällä matkalla myös paljon toisistaan ja muista ihmisistä. Uuden alku voi joskus olla pelottava, mutta opetuslapset eivät pelänneet. Sillä uudenlainen elämä ei ollut heidän itsensä varassa, sillä Jeesus oli kutsunut heidät kaikki. Tästä omasta kutsustaan Jeesus muistutti opetuslapsiaan Johanneksen evankeliumissa sanoessaan, "ette te valinneet minua, vaan minä valitsin teidät". Jeesuksen sanat ovat myös rohkaisu jokaiselle uuden alussa olevalle. Käy rohkeasti tulevaan, kaikki ei ole sinun varassasi, Kristus kulkee kanssasi.

Siunattua syksyä kaikille!

Samu Repo, kirkkoherra